Om NFMM

Norsk Forening for Maritim Medisin ble etablert den 9. mars 1969. Foreningens formål er "å fremme sjøfartsmedisinen i Norge og ivareta medlemmenes faglige og økonomiske interesser".

Foreningen er en fri og uavhengig interesseorganisasjon. Foreningen var fra 1969 til 2016 en forening  i Den Norske Legeforening.

Foreningen etablert i 1999 et grunnkurs i maritim medisin i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret.  Kurset arrangeres to ganger årlig og gir interesserte grunnleggende kompetanse for å utføre tjeneste som sjømannsleger autorisert av Sjøfartsdirektoratet. Fra 2008 ble kurset arrangert av Norsk Senter for Maritim og Dykkemedisin i samarbeide med foreningen. Samarbeidet ble avsluttet i 2019. 

Foreningen arrangerer hvert år et faglig kurs for sjømannslger og andre interesserte. Informasjon finner du på våre kurssider.

Siden 1996 har foreningen utgitt nyhetsbrevet DoCumentum Navale. Alle utgaver kan lastes ned fra vårt filarkiv. Innspill, artikler og kommentarer sende Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Siden 2001 har tidsskriftet blitt utgitt i samarbeide med Dansk Selskab for Maritim Medicin. Fra 2019 er tidsskriftet utgitt i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret

Foreningen samarbeider med en rekke maritim medisinske institusjoner i inn- og utland. Foreningen har vært "collective member" i International Maritime Health Organization i noen år. Foreningen satser nå på å støtte utgivelsen av det eneste engelskspoglige fagfellevurderte tidsskriftet i maritime medisin - International Maritime Health

 

Medlemslogin